Hungary Utazási tippek Speciális tanácsok
Autóbérlés gyermekkel

Gyermekkel utazni lehet csodálatos tapasztalat, de egy pillanat alatt rémálommá is válhat. Olvassa át tanácsainkat, hogy élményekkel teli és biztonságos legyen az utazás!


• A megfelelő kategória kiválasztásánál vegye figyelembe az utasok és a poggyászok számát. Babakocsit is visz? Válasszon kombi vagy minivan kategóriát! A túlzsúfolt autó - főleg hosszabb utazáskor nagyon kényelmetlen.
• Agresszív és ideges vezetők mindenhol vannak. Még rövid utak megtétele esetén is fontos, hogy a gyermek gyermekülésben vagy ülésmagasitóval utazzon. Kisbabával utazik? Javasoljuk, hogy vigye magával a baba saját ülését.
• Az autóbérlés általános szabályai szerint a gyerekülések és ülésmagasítók rögzítése nem a szolgáltató feladata, megfelelő használata a bérlő felelőssége. Kérjük, minden elindulás előtt ellenőrizze, hogy az ülések megfelelően rögzítve vannak-e és az öveket bekapcsolták. Próbálja az ülést megmozdítani és ha mozog, nem stabil, változtasson a rögzítésen.
• Hosszú utazáskor válassza a legkönnyebb és leggyorsabb utat. Ellenőrizze a térképen vagy GPS segítségével, hogy az út sík-e, jól kivilágított, vannak-e veszélyes kanyarok. Autópálya vagy keskeny út? Figyeljen arra, hogy nem ismeri az utakat és a vezetésre kell koncentrálnia - nem a hátsó ülésre.
• Győződjön meg róla indulás előtt, hogy van az autóban a gyerekeknek játék, ropogtatnivaló, innivaló, zsebkendő, pelenka és szeméttároló. Az elsősegélydoboznak a kesztyűtartóban kell lennie.
• Ne hagyjon nagyobb csomagokat és nagyméretű játékokat az utastérben. Baleset esetén ezek sérült okozhatnak.
• Nyári vakációra utazik? Vegye figyelembe, hogy az autó belseje gyorsan felmelegszik. Takarja le a gyereküléseket és egyéb tárgyakat, melyek az autóban maradnak.